- 2 kg bőrös császárús
- 1 doboz sör
- 1.5 dl olívaolaj
- 1 csokor rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej fokhagyma
- oregánó
- só
- bors
- disznózsír
A bordacsontokat vágd ki. Az olívaolajat keverd össze a borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított zöldfűszerekkel. A húst alaposan mosd meg, és mindkét oldalát sózd be, majd a bőrös felével lefelé fektesd egy deszkára. Dörzsöld be jól a páccal,formázz belőle roládot, spárgával kösd össze és pihentesd a hűtőben legalább egy éjszakán át.
Sütés előtt egy órával vedd ki a húst a hűtőből rakd egy zsírral alaposan kikent tepsibe. A bőrét is locsold meg olvasztott zsírral, fóliázd le, majd mehet a felfűtött kemencébe. Közben locsolgasd a sörrel és a pecsenyelével.
200-220 fokon lefedve közel 3 óra, majd 10-15 perc fedetlenül, így gyönyörűen megpirult és ropog a bőr.
Felvágás elött pihentessük.