Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

      

  • 2 kg bőrös császárús
  • 1 doboz  sör
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 csokor rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej fokhagyma
  • oregánó
  • bors
  • disznózsír

A  bordacsontokat  vágd ki. Az olívaolajat keverd össze a borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított zöldfűszerekkel. A húst alaposan mosd meg, és mindkét oldalát sózd be, majd a bőrös felével lefelé fektesd egy deszkára. Dörzsöld be jól a páccal,formázz belőle roládot, spárgával kösd össze és pihentesd a hűtőben legalább egy éjszakán át. 

Sütés előtt egy órával vedd ki a húst a hűtőből rakd egy zsírral alaposan kikent tepsibe. A bőrét is locsold meg olvasztott zsírral, fóliázd le, majd mehet a felfűtött kemencébe. Közben locsolgasd a sörrel és a pecsenyelével.

200-220 fokon lefedve közel 3 óra, majd 10-15 perc fedetlenül, így gyönyörűen megpirult és ropog a bőr.

Felvágás elött pihentessük.