Először egy kevés szalonnakockát zsírjára sütöttem, majd bele dobtam a a felcsíkozott sonkát majd a zöldségekkel puhára pároltam .
Sárgarépa, borsó kápia paprika, zöldbab kukorica volt benne ,fehér fejtős babot is raktam hozzá,de lehet csinálni brokkolival is.
Zöld fűszer,ami a kertünkben van, bazsalikom, oregano petrezselyem, bors, fokhagyma, kicsi vöröshagyma.
Kb. 8 dl besamelt készítettem, 2 dl tejszínnel és 6 dl tejjel,a végén beleolvasztottam 10 dkg gorgonzolát és egy marék parmezánt.
Ez idő alatt kifőtt a rigatonit (aldente-re), aminek a felét a főzővízből egyenesen a kivajazott cseréptálba raktam.
Majd rá a besamel felét, arra a ragut tettem, majd a tészta másik felét és ennek tetejére a besamel másik felét.
Pár karika paradicsomot és bazsalikomlevelet raktam még a tetejére és leszórtam sok sok provolone sajttal és még daraboltam gorgonzolát is rá.
Egy merőkanál tésztavizet még öntöttem finoman rá mielőtt a sajtot rátettem, hogy szaftos legyen a tészta.
270 fokon sütöttem kb 20 percig kisebb hőfokon is berakhatjuk fél óra alatt megsül és kellemes füstös ízt kap a kemencétől.