Sárgarépa, borsó kápiapaprika, zöldbab kukorica volt benne ,fehér fejtősbabot is raktam hozzá,de lehet csinálni brokkolival is.
Egy szál petrezselyem kell bele .
Először egy kevés szalonnakockát zsírjára sütöttem, majd bele dobtam a a felcsikozott sonkát majd a zöldségekkel puhára pároltam .
Zöldfűszer, bazsalikom, oregano (mindig van a kertemben) bors, fokhagyma, kicsi vöröshagyma.
KB 8 dl besamellt készítettem, 2 dl tejszínnel és 6 dl tejjel,a végén beleolvasztottam 10 dkg gorgonzolát és egy marék parmezánt.
Ez ídő alatt kifőtt a rigatoni(aldente-re), aminek a felét a főzővízből egyenesen a kivajazott cseréptálba raktam.
Majd rá a besamell felét, arra a ragut tettem, majd a tészta másik felét és ennek tetejére a besamell másik felét.
Pár karika paradicsomot és bazsalikomlevelet raktam még a tetejére és leszórtam sok sok provolone sajttal és még daraboltam gorgonzolát is rá.
Egy mérőkanál tésztavizet még csopogtettem finoman rá mielőtt a sajtot rátettem, hogy szaftos legyen a tészta. .
270 fokon sütöttem kB 20 perc.