Tészta :
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
Fél csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
20 dkg vaj
2 tojássárgája
3 evőkanál tejföl
1 csipet só
Összeállítjuk( nem kell sokáig gyúrni, csak összeállítani), majd fél órát pihentetni kell. Addig elkészül a töltelék
Ezt szemre szoktam.
Kb. 10/12 nagy szemű (olasz)kék ringlóból csináltam. Felcikkezem utána picit megmelegítettem, a cukorral, (kb. 2,3 evőkanál) hogy kicsi levet engedjen. Egy ev. keményítőt 1 ek vízzel elkeverek és ráöntöm.
Ez besűríti majd a levét. Pektin is jó. Egy kávéskanál fahéjjal ízesítem.
Nagy méretű tűzálló tálban sütöttem, a tészta felét belenyomkodom alulra és az oldalára, pici zsömlemorzsával megszórom, arra halmozom a szilvát, és berácsozom a tészta másik felével. 170 fokon sütöttem.