Tészta :
40 dkg liszt
10dkg porcukor
Fél csomag sütőpor
1teáskanál fahéj
20dkg vaj
2 tojássárgája
3evőkanál tejföl
1 csipet só
Összeállítjuk( nem kell sokáig gyúrni, csak összeállítani), majd fél órát pihentetni kell. Addig elkészül a töltelék
Ezt szemre szoktam.
Kb 10/12 nagyszemű(olasz)kék ringlóból csináltam. Felcikkezem utána picit megmelegitem, a cukorral, (kb 2,3 ek) hogy kicsi levet engedjen. Egy ek kemenyitot 1 ek vízzel elkeverek és ráöntöm.
Ez besűríti majd a levét. Pektin is jó. Egy kávéskanál fahéjjal ízesítem.
Nagy méretű tűzálló tálban sütöttem, a tészta felét belenyomkodom alulra es az oldalára, pici zsömlemorzsával megszórom, arra halmozom a szilvát, és berácsozom a tészta másik felével. 170 fokon sütöttem.