Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Tészta :

40 dkg liszt

10dkg porcukor

Fél csomag sütőpor

1teáskanál fahéj

20dkg vaj

2 tojássárgája

3evőkanál tejföl

1 csipet só

Összeállítjuk( nem kell sokáig gyúrni, csak összeállítani), majd fél órát pihentetni kell. Addig elkészül a töltelék

Ezt szemre szoktam.

Kb 10/12 nagyszemű(olasz)kék ringlóból csináltam. Felcikkezem utána picit megmelegitem, a cukorral, (kb 2,3 ek) hogy kicsi levet engedjen. Egy ek kemenyitot 1 ek vízzel elkeverek és ráöntöm.

Ez besűríti majd a levét. Pektin is jó. Egy kávéskanál fahéjjal ízesítem.

Nagy méretű tűzálló tálban sütöttem, a tészta felét belenyomkodom alulra es az oldalára, pici zsömlemorzsával megszórom, arra halmozom a szilvát, és berácsozom a tészta másik felével. 170 fokon sütöttem.