Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Tészta :

40 dkg liszt

10 dkg porcukor

Fél csomag sütőpor

1 teáskanál fahéj

20 dkg vaj

2 tojássárgája

3 evőkanál tejföl

1 csipet só

Összeállítjuk( nem kell sokáig gyúrni, csak összeállítani), majd fél órát pihentetni kell. Addig elkészül a töltelék

Ezt szemre szoktam.

Kb. 10/12 nagy szemű (olasz)kék ringlóból csináltam. Felcikkezem utána picit megmelegítettem, a cukorral, (kb. 2,3 evőkanál) hogy kicsi levet engedjen. Egy ev. keményítőt  1 ek vízzel elkeverek és ráöntöm.

Ez besűríti majd a levét. Pektin is jó. Egy kávéskanál fahéjjal ízesítem.

Nagy méretű tűzálló tálban sütöttem, a tészta felét belenyomkodom alulra és az oldalára, pici zsömlemorzsával megszórom, arra halmozom a szilvát, és berácsozom a tészta másik felével. 170 fokon sütöttem.