Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dkg olvasztott vaj
1 csapott teáskanál cukor
1 csapott teáskanál só
2 evőkanál tej a tetejére
A hozzávalókat bedagasztjuk, lágy tésztát kapunk .Kettévágjuk, kör alakúra nyújtjuk 4 háromszögre vágjuk,majd egyenként még kinyújtjuk. Szélesebb részénél feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.
A samottra egy kis tepsiben vizet teszünk, a kifliket a középső szintre tesszük a kemencébe. Ne lángon süssük , akkor tegyük be a kemencébe ha vastag parázs ágy van, 200 fokon kb. 15-20 perc a sütési idő. Tíz perc után már érdemes ránézni , nehogy megégjen és egyszer fordítani a tepsin.
Aranybarnára sütjük.