Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt

2,5 dl langyos tej

2,5 dkg friss élesztő

2,5 dkg olvasztott vaj

1 csapott teáskanál cukor

1 csapott teáskanál só

2 evőkanál tej a tetejére

A hozzávalókat bedagasztjuk, lágy  tésztát kapunk .Kettévágjuk, kör alakúra nyújtjuk 4 háromszögre vágjuk,majd egyenként még kinyújtjuk. Szélesebb részénél feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.

A samottra egy kis tepsiben vizet teszünk, a kifliket a középső szintre tesszük a kemencébe. Ne lángon süssük , akkor tegyük be a kemencébe ha vastag parázs ágy van, 200 fokon kb. 15-20 perc a sütési idő. Tíz perc után már érdemes ránézni , nehogy megégjen és egyszer fordítani a tepsin.

Aranybarnára sütjük.