Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

35 dkg finomliszt

2,5 dl langyos tej

2,5 dkg friss élesztő

2,5dkg olvasztott vaj

1 csapott teáskanál cukor

1 csapott teáskanál só

2 evőkanál tej a tetejére

A hozzávalókat bedagasztjuk,lágy  tésztát kapunk.Kettévágjuk,kör alakúra nyújtjuk 4 háromszögre vágjuk,majd egyenkét még kinyújtuk.Szélesebb részénél feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.

A samottra egy kis tepsiben vizet teszünk,a kifliket a középső szintre tesszük a kemencébe, 200 fokon kb.15-20perc.Tíz perc,után már figyelni kell nehogy megégjen.

Aranybarnára sütjük.