A tésztához:
- 30 dkg krumpli
- 50 dkg liszt
- 30 g élesztő
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 3 dl víz
- fél dl olaj
- 2 tk só
A tetejére:
- 3 dl tejföl
- 20 dkg szalonna
- 1 fej lilahagyma
- 20 dkg trappista sajt
A meghámozzuk a krumplit, kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
Közben felfuttatjuk az élesztőt: a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk egy kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt,
Kimérjük a többi hozzávalót.
Amikor megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, egy keverőtálba tesszük, és krumplinyomóval jól összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet, 1 teáskanál sót, majd a felfuttatott élesztőt, olajat és a vizet. Összedolgozzuk. Lágy tésztának kell lennie.
Hagyjuk megkelni.
Felmelegítjük a sütőt vagy kemencét 230 hőfokra.
Egy sütőlapot kikenünk olajjal, majd beleteszük a megkelt tésztát. Olajozott kézzel laposra húzgáljuk.Betoljuk a tésztát a sütőbe, és addig sütjük, amíg pirulni nem kezd.
Közben felvágjuk a szalonnát, a hagymát, és lereszeljük a sajtot.Amikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből. Megkenjük tejföllel, rászórjuk a többi feltétet, majd visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.
Még finomabb lesz ha serpenyőben kissé átpiritjuk a hagymát a szalonnával ,kolbász karika is mehet bele,és így tesszük rá a tésztára.Így pár perc alatt készresül.