Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

A tésztához:

  • 30 dkg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 30 g élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 dl víz
  • fél dl olaj
  • 2 tk só

A tetejére:

  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg szalonna
  • 1 fej lilahagyma
  • 20 dkg trappista sajt

A meghámozzuk a krumplit, kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.

Közben felfuttatjuk az élesztőt: a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk egy kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt,

Kimérjük a többi hozzávalót.

Amikor megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, egy keverőtálba tesszük, és krumplinyomóval jól összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet, 1 teáskanál sót, majd a felfuttatott élesztőt, olajat és a vizet. Összedolgozzuk. Lágy tésztának kell lennie.

Hagyjuk megkelni. 

Felmelegítjük a sütőt vagy kemencét  230 hőfokra.

Egy sütőlapot kikenünk olajjal, majd beleteszük a megkelt tésztát. Olajozott kézzel laposra húzgáljuk.Betoljuk a tésztát a sütőbe, és addig sütjük, amíg pirulni nem kezd.

Közben felvágjuk a szalonnát, a hagymát, és lereszeljük a sajtot.Amikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből. Megkenjük tejföllel, rászórjuk a többi feltétet, majd visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.

Még finomabb lesz ha serpenyőben kissé átpiritjuk a hagymát a szalonnával ,kolbász karika is mehet bele,és így tesszük rá a tésztára.Így pár perc alatt készresül.