Sörös csirke kemencében
Pácot készítünk:
olaj
só
fűszerpaprika
fekete bors (őrölt)
ételízesítő
grill fűszerkeverék
az egész csirkét kívül, belül kenjük meg páccal.
üveges sör - világos
Elkészítés:
A sörösüvegekről áztassuk le a papírt, és alaposan mossuk meg őket. A sör felét töltsük pohárba a többit hagyjuk az üvegben, onnan fog kipárologni sütés közben.
A csirkét sózzuk fűszerezzük be.
A sörösüvegre ültessük rá a csirkét és óvatosan tegyük magas falú tepsire.
A tepsibe tegyünk zsírt,majd mehet köré krumpli,hagyma,paradicsom,só,kevés víz.
180 C fokra előmelegített sütőbe kb. 60 percig sütjük.A pohárba töltött sörrel időnként locsolgassuk meg a csirkét. Majd kicsit nagyobb hőn hagyunk neki még kb. 15 percnyi időt pirulni. (érdemes időként ránézni, ha felül nagyon pirulna akkor érdemes egy kis darab alufóliát tenni a csirke nyakára,)
Ha megsültek a csirkék, kivesszük a sütőből és várunk vele picit, amíg hűl, hogy leszedhessük az üvegről.
Vigyázzunk,az üveg is forró, és ami benne maradt folyadék is forró, nehogy megégessük vele magunkat!!