Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Sörös csirke kemencében

Pácot készítünk:

olaj


fűszerpaprika
fekete bors (őrölt)
ételízesítő 

grill fűszerkeverék

az egész csirkét kívül, belül kenjük meg páccal.

üveges sör - világos

Elkészítés:

A sörösüvegekről áztassuk le a papírt, és alaposan mossuk meg őket. A sör felét töltsük pohárba a többit hagyjuk az üvegben, onnan fog kipárologni sütés közben.

A csirkét  sózzuk fűszerezzük be.


A sörösüvegre ültessük rá a csirkét és óvatosan tegyük magas falú tepsire.

A tepsibe tegyünk zsírt,majd mehet köré krumpli,hagyma,paradicsom,só,kevés víz.


180 C fokra előmelegített sütőbe kb. 60 percig sütjük.A pohárba töltött sörrel időnként locsolgassuk meg a csirkét. Majd kicsit nagyobb hőn hagyunk neki még kb. 15 percnyi időt pirulni. (érdemes időként ránézni, ha felül nagyon pirulna  akkor érdemes egy kis darab alufóliát tenni a csirke nyakára,)

Ha megsültek a csirkék, kivesszük a sütőből és várunk vele picit, amíg hűl, hogy leszedhessük az üvegről.

Vigyázzunk,az üveg is forró, és ami benne maradt folyadék is forró, nehogy megégessük vele magunkat!!