Kelt tésztát készítettem, most 00-ás, 7%-os rosttartalmú lisztből készült,
Recept:
70 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dkg só
10 dkg cukor
2,5 dl tej
3 tojássárgája és egy egész
12 dkg vaj
Előbb a vizes hozzávalókat kevertem el az élesztővel, majd a szárazak következtek és a puha vaj.
Kidagasztottam, kb másfél órát kelesztettem.
Majd 4 mm nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és 4 evőkanál fahéjat elkevertem 10 dkg cukorral
és megszórtam a kinyújtott tésztát, majd újból vajjal lecsöpögtettem.
Pici sót tettem a vajhoz, mert ízesebb tőle, kicsit "összecsap"az édes fahéjjal.
Feltekertem szorosan és 2,5 centi szélesre vágtam, (18 db lett ebből az adagból) .
Leraktam közvetlenül egymás mellé a tepsibe(nem baj, ha összeragad, sőt, jobb) és megkentem a tetejét vajjal.
Megszórtam a tetejét is kevés fahéjas cukorral és újból pihentettem. 190 fokon 35...40 percig sült a kemencében.