Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Kelt tésztát készítettem, most 00-ás, 7%-os rosttartalmú lisztből készült, 

Recept:

70 dkg liszt

3 dkg élesztő

1 dkg só

10 dkg cukor

2,5 dl tej

3 tojássárgája és egy egész

12 dkg vaj

Előbb a vizes hozzávalókat kevertem el az élesztővel, majd a szárazak következtek és a puha vaj.

Kidagasztottam, kb másfél órát kelesztettem.

Majd 4 mm nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és 4 evőkanál fahéjat elkevertem 10 dkg cukorral

és megszórtam a kinyújtott tésztát, majd újból vajjal lecsöpögtettem.

Pici sót tettem a vajhoz, mert ízesebb tőle, kicsit "összecsap"az édes fahéjjal.

Feltekertem szorosan és  2,5 centi szélesre vágtam, (18 db lett ebből az adagból) .

Leraktam közvetlenül egymás mellé  a tepsibe(nem baj, ha összeragad, sőt, jobb) és megkentem a tetejét vajjal.

Megszórtam a tetejét is kevés fahéjas cukorral és újból pihentettem. 190 fokon  35...40 percig sült a kemencében.