Hozzávalók:
csülök
10-12 db burgonya
2-3 fejhagyma
sült hús fűszerkeverék
só
bors
fokhagyma
1 doboz sör
A csülköt megtisztítjuk, sózzuk befűszerezzük és legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, majd tepsibe helyezzük kétujjnyi vizet öntünk alá és lefedjük, kemencébe tesszük 1,5 óráig pároljuk, 220-230 fokon.
Kb. 1,5 óra után az alufóliát a húsról levesszük, a megpucolt felkockázott burgonyákat és a hagymákat a csülök köré tesszük. Újból befedjük, és még kb. fél óráig pároljuk, majd a sör felével a húst és a zöldségeket is meglocsoljuk.
Újabb fél óra teltével ismét meglocsoljuk a maradék sörrel. Villával ellenőrizzük, hogy puha-e, ha igen, akkor fólia nélkül kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.