Malacsült Dávid kemencében.
- 1 db jó nagy szelet bőrös malaccomb
- Só
- Bors
- 1 evőkanál egész köménymag
- 5-6 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- 1-2 fej vöröshagyma vagy lila hagyma.
- Sertészsír
- A hús mindkét oldalát sóval,borssal bedörzsöljük, és pici olajjal meglocsoljuk és egy éjjelre a hűtőbe pihentetjük.
- A sütéshez zsírral kikent tepsibe tesszük, majd rászeljük a vöröshagymát, rádobáljuk a fokhagymákat a köménymagot.
- A tetejét egy két evőkanál sertészsírral megkenjük.
- Aláöntünk egy -két deciliter vizet.
- Alufóliával befedjük. Kemencében 180~200 °C hőmérsékleten, kb. 2 órán órán keresztül sütjük, míg omlósan puha nem lesz.
- Majd az alufóliát leszedve a tetejét pirosra sütjük.