Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Mobilkemencében sült fürj cukorborsó ágyon

    

A konyhakész fürjeket, félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk pici ételízesítővel megszórjuk és egy kevés olajjal meglocsolva, éjszakára a hűtőben pácoljuk.

Másnap kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk, vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát szórunk mellé, egy csomag fagyasztott cukorborsót szépen eloszlatunk rajta, felöntjük húsleves alaplével (vagy vízzel és leveskockával) majd lefedjük és 230-240 fokon berakjuk a kemencébe. Egy óra alatt szépen megsül, a végén fedél nélkül még pár perc alatt lepirítjuk.

A kép a mobilkemencés Gasztro-fesztiválunkon készült, a 39 x 60 centiméteres tepsiben 20 db fürj van 1 kg cukorborsóval, aki szeretne krumplit is rakhat bele, így már egy kész egytálételt kapunk. Tálaláskor megszórhatjuk friss petrezselyemmel.