Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Üdvözlünk!

 

A Malomvölgyi Parkerdő területére telepített, Góliát névre keresztelt 

közösségi kemencénk használati útmutatóját olvashatod:

  

A kemence felfűtése: csak száraz tűzifát alkalmazzunk a fűtéshez! 

Tilos a festett, impregnált, laminált fa, gyantás fenyő használata!

Ujjnyira hasogatott fával dolgozzunk, hogy minél nagyobb lángképződést tudjunk elérni!

Ügyeljünk rá, hogy a huzatszabályzó nyitva és a sütőtér ajtó zárva legyen a tüzelés alatt!

Ha éppen nem teszünk a tűzre akkor a tűztér ajtót csukjuk vissza úgy, hogy a kallantyú hozzáér a zárófül külső részéhez!

Ekkor a beáramló légtömeg mennyisége nem haladja meg a kéményen kiáramló égéstermék mennyiségét,

és nem fog visszafüstölni a kemence!

Megengedett a pörzsölő vagy gázlámpa használata, amikkel hamarabb begyújtható a bekészített tüzelő.

  

Begyújtás menete: Száraz, nem színes újságpapírból galacsint gyúrunk, és erre vékony szálra hasogatott fát teszünk.

Ügyeljünk rá, hogy a kéményben elhelyezett huzatszabályzó nyitott állásban legyen (a kéményen a kar felfelé álljon).

Gyújtsuk meg a tüzet, és az égés intenzitásának megfelelően tegyünk egyre több vékony fahasábot a máglyára.

A felfűtés közben a tűztér ajtó minimum ujjnyi résre nyitva legyen, hogy a tűz megfelelő oxigén utánpótlása biztosítva legyen.

Addig tápláljuk a tüzet amíg „parázs ágyat” nem kapunk és a hőmérséklet eléri a minimum 200-250 C°-ot.

Ha már nincs nyílt láng képződés, csak parazsat látunk akkor elzárhatjuk a huzatszabályzót (a kéményen a kar vízszintesen álljon)

és teljesen becsukhatjuk a tűztér ajtót.

A sütőtér ajtót kinyitva betehetjük a sütni kívánt ételt tartalmazó tepsit vagy edényt, és a sütés megkezdődhet.

Ha sütés közben a hőmérséklet leesne a kívánt szint alá akkor a huzatszabályzót kinyitva, 2-3 darab vékony tűzifát a parázsra helyezve,

újra felemelhető a kemence belső hőmérséklete. Eközben nem kell a tepsit/edényt eltávolítani a kemence sütőteréből.

Javasolt sütési hőfokok: Kelt tészták esetén 180 – 220 C˚,  Húsok esetén 240 – 300 C˚, Pizzák esetén 300-450 C˚

  

Az ételkészítés befejeztével:

Ne tegyünk már a parázsra tüzelő anyagot! Zárjuk be mindkét ajtót és a kémény huzatszabályzóját, így a parázs lassan kialszik

és a kemence kihűl.

  

Biztonsági előírások:

A kemence fém részei (ajtók, kémény elemek) a használat közben felforrósodnak, égési sérülést okozhatnak ezért mindenképpen

csak védőeszközzel érinthetők! A gyermekeket tartsuk távol a befűtött, és még ki nem hűlt kemencétől!

A kemencére felmászni, szigorúan tilos!

A tűzre a tűzifán kívül más idegen tárgyat nem szabad  helyezni!

A nem rendeltetés szerű használatból és a szándékos vandalizmusból származó károkat, bírósági kártérítési eljárásban

megfizettetjük az okozóval!

A terméket írásos engedély nélkül másolni/reprodukálni tilos!

A hatóságilag elrendelt tűzgyújtási tilalom alatt a kemencét begyújtani tilos!

A nem megfelelő használatból és a biztonsági előírások be nem tartásából előforduló balesetekért és káresetekért 

sem a Mobilkemence.xyz Kft, sem a Biokom Kft felelősséggel nem tartozik!

A használati útmutató és a biztonsági előírások meg nem ismerése nem menti fel a kemence használóját a felelősségre vonás alól!

A kemence használatával a felhasználó egyúttal kifejezi, hogy a kapcsolódó tájékoztatást megismerte 

és elfogadja annak feltételeit!

 

 

Ha megtetszett kemencénk akkor ide kattintva meg is rendelheted!

  

K%C3%A9perny%C5%91k%C3%A9p%202024-09-25%20093131.png

 

Nézd meg a felfűtés folyamatát videón!

  

Köszönjük a helyet és lehetőséget a kemencénk kihelyezéséhez:  

Köszönjük a szerkesztőségének akciónk népszerűsítését!