Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Csülök kemencében sütve

Csülök kemencében sütve

 (145)    (1)    0

  Kemencés receptek

Csülök kemencében sütve

Hozzávalók:

  • 5 db csontos hátsó csülök
  • 80 dkg zsír
  • 4 l víz
  • 4 ek só
  • 2 db vöröshagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 8 szem fekete bors
  • 5 db babérlevél
  • 1 kk mustármag

Elkészítés:

A vízbe beletesszük a sót és a fűszereket. A csülök lyukas részeibe egy késhegynyi sót is tehetünk, majd beletesszük a csülköt a páclébe, és 2-3 napig hűtőben tároljuk.

A kemencét felfűtjük 360-380 C fokra. A csülköt kivesszük a pácléből és szárazra töröljük, majd a tepsibe helyezzük és kipattogtatjuk a bőrét. Ez kb. 15 perc, de ügyelnünk kell arra, hogy ne égjen meg, könnyen előfordulhat.

Ha a bőr kipattogott, akkor kivesszük a tepsit és a csülkök alá tesszük a zsírt és 2 l vizet. Megvárjuk amíg a kemence visszahül 180-220 C°-ra, és fedő alatt visszatesszük az ételt 2-3 órára.

Akkor van kész az étel, amikor már lazán kitudjuk húzni a csontokat a húsokból. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 (145)    (1)    0

A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.

Facebook hozzászólások