Csülök kemencében sütve
Hozzávalók:
- 5 db csontos hátsó csülök
- 80 dkg zsír
- 4 l víz
- 4 ek só
- 2 db vöröshagyma
- 7 gerezd fokhagyma
- 8 szem fekete bors
- 5 db babérlevél
- 1 kk mustármag
Elkészítés:
A vízbe beletesszük a sót és a fűszereket. A csülök lyukas részeibe egy késhegynyi sót is tehetünk, majd beletesszük a csülköt a páclébe, és 2-3 napig hűtőben tároljuk.
A kemencét felfűtjük 360-380 C fokra. A csülköt kivesszük a pácléből és szárazra töröljük, majd a tepsibe helyezzük és kipattogtatjuk a bőrét. Ez kb. 15 perc, de ügyelnünk kell arra, hogy ne égjen meg, könnyen előfordulhat.
Ha a bőr kipattogott, akkor kivesszük a tepsit és a csülkök alá tesszük a zsírt és 2 l vizet. Megvárjuk amíg a kemence visszahül 180-220 C°-ra, és fedő alatt visszatesszük az ételt 2-3 órára.
Akkor van kész az étel, amikor már lazán kitudjuk húzni a csontokat a húsokból. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.
Facebook hozzászólások