Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Itt a szezon, lehet medvehagymás pogácsát sütni

Itt a szezon, lehet medvehagymás pogácsát sütni

 (50)    (2)    0

  Kemencés receptek

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • só ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek margarin
  • 2 csokor medvehagyma

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a tojássárgákat.

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk az apróra vágott medvehagymával. Szorosan felsodorjuk, ezután egy sodrófával megütögetjük a tésztát, majd a két végét középre hajtjuk. 30 percig pihenni hagyjuk a tésztát.

Ezután ismét kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, szórunk rá medvehagymát, felsodorjuk, megütögetjük, meghajtjuk, pihentetjük. Ezt még egyszer megismételjük.

Ha kész kinyújtjuk ujjnyi vagy két ujjnyi vastagra, a tetejét késsel szép rácsosra vágjuk, egy egész tojással megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben hagyjuk 10 percig pihenni.

160-170 fokon sütjük 20-25 percig.

Jó étvágyat kívánunk!

 (50)    (2)    0

A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.

Facebook hozzászólások