Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Töki pompos kemencében sütve

Töki pompos kemencében sütve

 (91)    (2)    0

  Kemencés receptek

Töki pompos (krumplis lángos)

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1,5 kg liszt
  • 7 dkg élesztő
  • 30 dkg krumpli
  • Ízlés szerint só
  • 0,5 l langyos víz
  • 0,5 l tejföl

Tetejére:

  • 1 fejvöröshagyma
  • Ízlés szerint fokhagyma
  • 0,5 kg szalonna
  • 20 dkg sajt

Elkészítése:

A kemencét felfűtjük 200 fokra és ezt a hőfokot tartsuk meg.

Az élesztőt egy kis cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztős keveréket és megsózzuk ízlés szerint. Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, alaposan átgyúrjuk a tésztát. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük.

A kenyértésztát részekre osztjuk, kb. 10 adag lesz beőle (ha egyben akarjuk megsütni, mint egy pizzát úgy is lehetséges). Egyenletes, 2-3 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk őket. 200C-on elősütjük, ez kb. 7-9 percet vesz igénybe.

Ezután kivesszük a pompost, tetejére fokhagymás tejfölt kenünk. Rászórjuk a vöröshagymát, a kockára vágott szalonnát és a reszelt sajtot.

A pompost visszahelyezzük a kemencébe és további 5 percig pirítjuk.

Ezután kivesszük és akár már forrón tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk!

 (91)    (2)    0

A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.

Facebook hozzászólások