Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Meggyes rétes kemencében

Meggyes rétes kemencében

 (54)    (1)    0

  Kemencés receptek

Meggyes rétes kemencében

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő vagy 1 zacskó szárazélesztő
  • 2 ek cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin (sütőmargarin)
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás

A töltelékhez

  • 50 dkg meggybefőtt
  • Ízlés szerint cukor

A lekenéshez

  • 1 db tojás

A kemencét alaposan felfűtjük, kb. 300-350 fokra, majd engedjük visszahűlni 200 fokra és ezt tartsuk ezen a hőfokon.

A tejet langyosra melegítjük, előtte belerakunk 1 evőkanál cukrot. Miután a tej már langyos belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet morzsoljuk el a margarinnal. A sót és az 1 evőkanál cukrot belerakjuk, majd a liszt közepét kimélyítjük, ahova beleültjük a tojásokat, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.

Addig dagasztjuk amíg, el nem válik az edényknek a falától. Kelesztés nélkül is dolgozhatunk vele, de aki úgy gondolja pihentetheti a tésztát kb. 30 percre vagy 1 órára.

Ezután egyforma részekre vágjuk.  Egyenként henger alakúra sodorjuk, és kb. 40 cm hosszú és 25 cm széles lapot nyújtunk belőle. Ezután ráhelyezzük a tölteléket, majd feltekerjük a tésztát.

A tepsit kikenjük vajjal, a rétes behelyezése után pedig lekenjük a tészta tetejét 1 db tojással. Betesszük a 200 fokos kemencébe és 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 (54)    (1)    0

A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.

Facebook hozzászólások