Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Kemencében sült pizza

Kemencében sült pizza

 (108)    (1)    0

  Kemencés receptek

Kemencében sült pizza

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt

  • 3 dkg élesztő

  • 3 dl víz

  • Fél teáskanál cukor

  • Só ízlés szerint

  • Feltét ízlés szerint

Elkészítés:

Fűtsük fel a kemencét 250 fokra, ezalatt állítsuk össze a tésztát.

A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és 10-15 percig érni hagyjuk a kovászt, amíg a teteje habos nem lesz. Ezután liszthez öntjük a kovászt, a maradék vizet és az olívaolajat, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.

Ha a tészta összeállt, akkor lisztezett deszkára tesszük, és további 10 percig dagasztjuk. Dagasztás után zsemléket formálunk belőlük, és 30-45 percig letakarva kelesztjük őket. A tészta több részre szedése attól függ, hogy ki mekkora és hány féle pizzát szeretne kelkészíteni.

Miután a tészta megkelt kinyújtjuk, megszórjuk a kívánt feltétekkel, és 250 fokra előmelegített kemencében barnára sütjük. Közben ne felejtsük el időközönkénnt elforgatni a pizzákat, hogy ne égjen oda egyik oldala sem.

Jó étvágyat kívánunk!

 (108)    (1)    0

A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.

Facebook hozzászólások