Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Igazi kemencés töltött káposzta

Igazi kemencés töltött káposzta

 (3688)    (6)    0

  Kemencés receptek

Kemencés töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg darálthús (lapocka)
  • 1 fej káposzta
  • pirospaprika
  • színes bors
  • hús fűszer
  • őröltkömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 0,5-1 l paradicsomlé

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és a zsíron megdínszteljük. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, hús fűszerrel, köménnyel, pirospaprikával és a dínsztelt hagymával. Alaposan összekeverjük, majd állni hagyjuk.

A káposztát leforrázuk és leveleire szedjük, ezután betekerjük a káposztalevélbe a megfűszerezett húst.

A kerámia edény aljára az aprólékot és a savanyú káposztát elegyengetjük, majd rápakoljuk a betöltött káposztát. Ezután mehet a kb 150-160 fokra felfűtött kemencébe. Fél órát bent kell hagyni, majd kivenni és a paradicsomlevet ráönteni és visszatenni a kemencébe. Minél tovább van a kemencében, annál finomabb. Akár 2-3 órát is bent lehet.

Jó étvágyat kívánunk!

 (3688)    (6)    0

A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.

Facebook hozzászólások