Kemencés töltött káposzta
Hozzávalók:
- 1 kg darálthús (lapocka)
- 1 fej káposzta
- pirospaprika
- színes bors
- só
- hús fűszer
- őröltkömény
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 0,5-1 l paradicsomlé
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és a zsíron megdínszteljük. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, hús fűszerrel, köménnyel, pirospaprikával és a dínsztelt hagymával. Alaposan összekeverjük, majd állni hagyjuk.
A káposztát leforrázuk és leveleire szedjük, ezután betekerjük a káposztalevélbe a megfűszerezett húst.
A kerámia edény aljára az aprólékot és a savanyú káposztát elegyengetjük, majd rápakoljuk a betöltött káposztát. Ezután mehet a kb 150-160 fokra felfűtött kemencébe. Fél órát bent kell hagyni, majd kivenni és a paradicsomlevet ráönteni és visszatenni a kemencébe. Minél tovább van a kemencében, annál finomabb. Akár 2-3 órát is bent lehet.
Jó étvágyat kívánunk!
A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.
Facebook hozzászólások