Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Kemencés Vadhús Promóció 2024, Pécs, Kossuth tér.

Kemencés Vadhús Promóció 2024, Pécs, Kossuth tér.

 (115)    (2)

  Hírek

A 2024. május 22-én Pécs Kossuth téren megrendezett Vadhús Promóció rendezvény nagy sikert aratott, amelynek célja a vadhús népszerűsítése volt. Az esemény középpontjában a különböző vadhúsok, mint például a gímszarvas, dámszarvas, őz és vaddisznó álltak, amelyek egészséges és ízletes alternatívákat kínálnak a hagyományos húsok helyett.Szó esett a vadhús táplálkozási előnyeiről, fenntarthatóságáról és a vadgazdálkodás fontosságáról.

Az esemény fő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a vadhús előnyeire és ösztönözze a lakosságot, hogy minél többen válasszák ezt a fenntartható és egészséges húsforrást a mindennapi étrendjükben.

Az eseményen a Mobilkemence.xyz is részt vett és a promócióhoz kapcsolódóan a bemutattuk hordozható kemencéinket, amelyben készíthetők különféle vadhúsételek is. A kemencék használatával a látogatók megismerkedhettek a vadhúsok sütésének és elkészítésének folyamataival, valamint egy különleges, kemencében sült vadételt is megkóstolhattak. A Góliát kemencében készült szarvas comb pecsenye, erdei gombás-vegyes zöldség köret fogást a házi áfonya lekvár még különlegesebbé tette, így az nagy sikert aratott az érdeklődők között.

 

Ezúton mondunk köszönetet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara, Baranya Megyei Szervezeteinek a meghívásért! Reméljük a továbbiakban is segítségére lehetünk Rittlinger József és Agyaki Gábor elnök uraknak az egészséges élelmiszer és a vadhús fogyasztást népszerűsítő munkájukban!

 (115)    (2)