Egyre többen fedezik fel az áremelések hatására az otthoni pizzakészítés lehetőségét.
De ahhoz, hogy egy profi pizzéria termékeit megközelítő minőséget tudjunk produkálni, nem csak a kitűnő minőségű
alapanyagok kellenek! A hőfok a másik nagyon fontos hozzávaló!
Az tudjuk, hogy a közkedvelt "Nápolyi Pizza" sütéséhez igen magas hőmérséklet szükséges, általában 450 C° környékén az ideális.
Ez természetesen a közönséges konyhai sütőnkben - legyen akár gáz, akár elektromos - egy elérhetetlen hőfok.
Viszont sokan nem tudják, hogy a legtöbb elektromos készülék még az alap 250-280 C°-ot sem tudja valójában elérni!
Az ok az energia besorolási tényezők miatt kezdte felütni a fejét már évekkel ezelőtt. Ugyanis a gyártók nem csak a termék árával,
hanem az energia hatékonysági jellemzőkkel is versenyben vannak egymással. Nagyon sok típus csak úgy fér bele az "A" energia osztályba,
hogy valójában nem tudja elérni azt a maximális sütési hőfokot, ami rá van írva a kezelő felületre, illetve amit kijelez az esetleges digitális
hőfok kijelző. Ez könnyű szerrel lehet ellenőrizni egy egyszerű sütő hőmérővel (akár választékunkból is rendelhető).
A lényeg az, hogy bizony 180-190 fok környékén kb. egy bolti mirelit pizza minőséget tudunk elérni. Ráadásul hiányozni fog a
füstös íz harmónia, amit megszoktunk egy prémium pizzéria által készített finomságon.
A tökéletes megoldás egy KEMENCE!
Fél óra alatt felfűthető, akár egyetlen pizza kedvéért is gazdaságos a használata. Kb. 5 kg száraz tűzifa felhasználással
csodálatos pizzákat készíthetünk és még a villanyórát sem pörgeti meg!
Ami valljuk be, manapság az egyik legfőbb szempont!