
Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dkg cukor
- só ízlés szerint
- 1 dl tejföl
- 2 db tojássárgája
- 2 ek margarin
- 2 csokor medvehagyma
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a tojássárgákat.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk az apróra vágott medvehagymával. Szorosan felsodorjuk, ezután egy sodrófával megütögetjük a tésztát, majd a két végét középre hajtjuk. 30 percig pihenni hagyjuk a tésztát.
Ezután ismét kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, szórunk rá medvehagymát, felsodorjuk, megütögetjük, meghajtjuk, pihentetjük. Ezt még egyszer megismételjük.
Ha kész kinyújtjuk ujjnyi vagy két ujjnyi vastagra, a tetejét késsel szép rácsosra vágjuk, egy egész tojással megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben hagyjuk 10 percig pihenni.
160-170 fokon sütjük 20-25 percig.