
Kemencében sült pizza
Hozzávalók:
-
500 g finomliszt
-
3 dkg élesztő
-
3 dl víz
-
Fél teáskanál cukor
-
Só ízlés szerint
-
Feltét ízlés szerint
Elkészítés:
Fűtsük fel a kemencét 250 fokra, ezalatt állítsuk össze a tésztát.
A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és 10-15 percig érni hagyjuk a kovászt, amíg a teteje habos nem lesz. Ezután liszthez öntjük a kovászt, a maradék vizet és az olívaolajat, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Ha a tészta összeállt, akkor lisztezett deszkára tesszük, és további 10 percig dagasztjuk. Dagasztás után zsemléket formálunk belőlük, és 30-45 percig letakarva kelesztjük őket. A tészta több részre szedése attól függ, hogy ki mekkora és hány féle pizzát szeretne kelkészíteni.
Miután a tészta megkelt kinyújtjuk, megszórjuk a kívánt feltétekkel, és 250 fokra előmelegített kemencében barnára sütjük. Közben ne felejtsük el időközönkénnt elforgatni a pizzákat, hogy ne égjen oda egyik oldala sem.