
Vasárnapi sült csirke zöldséggel körítve
Hozzávalók:
- Egy egész csirke
- Hagyma
- Burgonya
- Répa
- Fokhagyma
- Citrom
- Só
- Bors
- Rozmaring
- Oregánó
Elkészítés:
Fűtsük fel a kemencét 200 fokra.
Fűszerezzük be a csirkét ízlés szerint, majd helyezzük egy tepsibe. Ha van csirkesütő tálunk akkor a zöldségeket külön tepsiben megsütjük. Rakjuk körbe zöldségekkel, azokat is megfűszerezhetjük, majd ezután öntsünk egy kis olajat a csirkére és a zöldségekre. Facsarjunk egy citromot a készülő ételre.
Fél órát állni hagyjuk, de kár azonnal is betehetjük a kemencébe. Addig sütjük amíg a csirke el nem éri a 75 fokot, ez körübelül 45 perctől 1 órát is igénybe vehet.
Kivétel után egy kicsit hűlni hagyjuk, majd tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánunk!
A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.
Facebook hozzászólások