Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Házi kemencés kenyér

Házi kemencés kenyér

 (5122)    (9)    0

  Kemencés receptek

Kemencében sült házikenyér

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt vagy kenyérliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1evőkanál só
  • 2 dl víz (langyos)
  • 1közepes db főtt burgonya

Elkészítés:

Kovász készítése:

Az élesztőt kevés langyos vízben felolvasztjuk, majd a liszt egyharmadát beleöntjük és összekeverjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy galuska sűrűségű, simára kidolgozott legyen.

Letakarjuk és pihentetni hagyjuk 5-6 órát.

Kenyértészta készítése:

Langyos vízbe beletesszük a sót, a főtt krumplit és ezt hozzáöntjük a kovászhoz. A kovászt szétszedjük és hozzáöntjük a maradék lisztet, összegyúrjuk és annyi langyos vizet öntünk még hozzá, hogy a kelt tésztánál keményebb állagú legyen.

Ha összeállítottuk a tésztát nekilátunk dagasztani. Addig dagasztjuk, míg a tészta a kezünktől és a táltól kezd elválni. Liszttel meghintjük és letakarjuk, legalább 2 óráig meleg helyen kelesztjük.

Ha megkelt, cipókat csinálunk belőlük, beletesszük az edénybe amiben sütni szeretnénk, majd letakarjuk és további fél óráig kelni hagyjuk. Ezalatt a kemencét, felfűtjük 300 fokra. 270-280 foknál betesszük a kenyeret az alul lévő samott lapra helyezett rácsra. Kb 30-35 perc múlva a kenyeret megforgatjuk és a tepsi tartóra rakjuk, eggyel feljebb a sütőtérben. Itt sütjük még körübelül 35 percet.

Jó étvágyat kívánunk!

 (5122)    (9)    0

A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.

Facebook hozzászólások