Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Tépett hús egy kellemes hétvégi ebédre

Tépett hús egy kellemes hétvégi ebédre

 (2199)    (3)    0

  Kemencés receptek

A hozzávalók:
1,5-2 kg sertéscomb vagy sertéslapocka
A fűszerpasztához:
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk oregánó
2 tk fűszerpaprika, lehetőleg füstízű!
2 tk fokhagymapor
1/2 tk cayenne bors
3 ek barnacukor
4 dkg só
1 ek sűrített paradicsom
5 ek étolaj
5 ek víz
3ek méz
Az alaphoz
1 fej vöröshagyma, felkockázva
2 dl kechup
2 ek szójaszósz
2 ek Worcester szósz
2 ek. almaecet
A mézet és a barna cukrot felolvasztjuk, arany barnára karamellizáljuk (figyeljünk oda mivel hamar odaéghet), majd hozzá adjuk a száraz fűszereket. Ezzel a páccal bedörzsöljük a sózott-borsozott húst. Egy-két napig lezárt dobozban pihenhet a hűtőben, de akár azonnal is süthető.
Sütés előtt a vöröshagymát felkockázzuk,majd kevés olajon dinszteljük, ezután mehet bele az alap többi hozzávalója. Pár perc múlva mehet rá a husira szintén,majd 120-130 fokon 4,5-5 órát pároljuk lefedett jénaiban vagy római tálban. Ezután levehetjük a tetőt és még egy óra lassú sütés jön 130 fokon. Ezután 30 perc pihentetés és szét lehet villával szálakra húzni,majd a maradék alappal össze keverni.

Mindenki oly módon eszi ahogyan a szeme és hasa kívánja, ahány ház annyi szokás.

Ehetjük magában is, bármiféle körettel (kukoricás rizs, krumplipüré, uborkasaláta...), de akár beletehetjük buciba, kiflibe vagy szendvicsbe.

*forrás: Mobilkemence.xyz Csoport a Facebookon.

 (2199)    (3)    0

A hozzászólásod sikeresen elküldted. Köszönjük!
Szólj hozzá
Ehhez a bejegyzéshez csak akkor szólhatsz hozzá, ha be vagy jelentkezve.

Facebook hozzászólások